Verhuizing

Persbericht

UTRECHT – Afgelopen zondag, bij het ochtendgloren, is Het grote Beeld van René van der Wiel, verhuisd van de Metaalkathedraal naar het nieuwe atelier, het voormalige Klopterrein naast de Stijkviertelplas in Leidsche Rijn.

De minitractor trok het beeld voort. De boomkruinen schampend trok het hoge gevaarte enkele kleine takken met zich mee. Voor een gehaaste huisarts werd de voortgang even stilgelegd. De verhoogde schuifdeur in de nieuwe werkplek bleek perfect op maat. Traag schoof het beeld het elf meter hoge atelier binnen. Na maanden van voorbereiding kwam bij René, na dit vlekkeloze spektakel, de ontlading. Een oerkreet schalde door de enorme loods.

Het beeld dat uit eigen middelen en met behulp van twee collega’s en een aantal lokale bedrijven gerealiseerd wordt, is voorzien van een paar vrachtwagenwielen. De bewegende vooras maakt het beeld bestuurbaar. Achterremmen zorgen voor de nodige extra veiligheid. Nog geen kilometer moest het beeld afleggen. De hoogtes van de bomen zijn nagemeten. Vluchtheuveltjes in kaart gebracht. Een vergunning is uiteindelijk niet verkregen, want dit vervoer paste in geen enkele categorie. Wie durft daar verantwoordelijkheid voor te nemen?

De voltooiing van het enorme beeld kon helaas niet plaatsvinden op zijn geboortegrond, de Metaalkathedraal in Utrecht.  De ruimte die het nodig had en de herrie die de werkzaamheden aan het beeld met zich meebrachten, strookten niet langer met de verbouwing en de nieuwe plannen bij de Metaalkathedraal.

Voor Het Grote Beeld zelf is nog geen definitieve bestemming. Het is een groot avontuur. Tot nu toe lukt het om alle hobbels te nemen. De rit met het beeld verliep vlekkeloos. De toekomst ligt open.
 

Laat een reactie achter